2015. október 4.

Blog? Miért??

„Biztos vagy benne, hogy blogot szeretnél írni?”

Ezt kérdezte tőlem egy Kolléganőm, amikor összeállítottuk az új honlap szerkezetét, funkcióit…Nos  akkor sem és ma sem vagyok teljesen bizonyos ebben. Mostanság amúgy is tele vagyok bizonytalansággal a munkámmal (Cardex B2B üzletág) kapcsolatban (Kinek, Mit, Hogyan? Jól csinálom?)…na tessék, máris egy jó ok: ha ezeket a gyötrelmeimetkiírom magamból, az rám nézve biztosan  terápiás hatással lesz, kisimultabb leszek, kevésbé megyek a Családom és Kollégáim agyára, ez persze öröm Nekik is…de miért kell ezt feltenni az internetre?

COMING OUT

Itt és most bevallok valamit. Hulljon le a lepel! Nagyon szeretem ezt a munkámat és szeretek róla beszélni. Nos ez van.Nagy kő esett le a szívemről. Ki tudja hol áll meg?

FACEBOOK OR NOT FACEBOOK?

Az eredeti  kérdés ez volt és erre viszont elsőre nagyon határozott volt a válaszom: NO FACEBOOK! Ne legyen, nem szeretem. Méretes, XXL-es fenntartásaim vannak az egész dologgal és jelenséggel kapcsolatban, én privát emberként nem élek vele, lebeszélnék róla  mindenkit…

Egy ideje  fut a céges FB oldalunk és  hát nem túl nagy sikerrel, ha azt vesszük sikernek, hogy hányan lájkolták és ha az ezen keresztül szerzett új vevők számát nézzük. Persze miután tisztáztuk, hogy mindez nem is cél, hiszen nem akarunk közösséget teremteni, nem vágyunk rajongókra és kialakult elég jól az értékesítésünk menete, annak mértékével sem vagyunk elégedetlenek…így köszönjük, nem is kérjük a Közösségi Marketing Guruk (vannak ilyenek) hasznos tanácsait.

Témánk van bőven, de amikor megfogalmaztam ezeket úgy rendesen, mindig rám szóltak, hogy a Facebookra nem ilyeneket szoktak feltenni, túl hosszú, itt erre senki nem kíváncsi…el is ment a kedvem.

FACEBOOK OR BLOG?

Talán legyen akkor inkább egy céges Blog, javasolta egy  a webes világban igen jártas Kollégám. Ott elengedhetem magamat. Mivel régebben írtam már ilyet és olvasok is egy párat, ezért mindjárt jobb érzésem támadott…

FACEBOOK AND BLOG!

Végül is meggyőzettem, a Facebook ma már megkerülhetetlen, akik pedig figyelik az oldalunkat, azokat nem illek cserben hagyni. És ha már így döntöttünk, nem félszívvel csináljuk majd ezt sem, hogy eltelnek hetek bejegyzés nélkül, hanem pakoljuk fel a sok szép terméket hetente többször is, akár naponta…SZÓVAL LEHET ITT MINKET KEDVELNI! Köszönjük.

A munkamegosztás pedig az lesz, hogy marketinges Kolléganőm felteszi az általam javasolt termékeket, rövid kisfészbukos infókkal ahogy kell, én pedig leírom a Blogban, hogyan is született meg a végeredmény, hogyan jutottunk el odáig…

AZOKNAK AKIK KÍVÁNCSIAK A MUNKÁNK SZAKMAI ÉS EMBERI HÁTTERÉRE IS

Ezt fogalmaztam meg és ezt írtuk az új honlap Blog bannerébe. ÁMEN! Így gondolom. Így lesz. Ezennel elkezdem. Aztán majd meglátjuk…

Ha Ön nem Kollégám és nem rokonomként végig olvas egy, netán egy pár bejegyzést  (mert éppen a honlapunkon tájékozódott) és nem bosszankodik utólag az erre szánt percek elvesztegetése miatt, esetleg olyan gondolat fogan meg Önben, hogy még majd ide nézek máskor is, nos ez fog igazán megnyugtatni. Ha ezután nagyobb bizalommal tekint termékeinkre és szolgáltatásainkra, ha a már ismert Cardex márkanév mellett a Cardex Business + márkanév is jelent majd Önnek valamit, és ha pozitív visszajelzést is küld nekem ,akkor majd teljes mell szélességgel mondom IGEN ÉRDEMES! LET IS BLOG!

Köszönöm a figyelmét.

Bencsik István