Tippek, ötletek

Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy hiteles és személyes kommunikáció segítségével megerősítse üzleti kapcsolatait. Cikkeink és ötleteink célja, hogy segítsenek a jó kapcsolatok kiépítésében olyan emberekkel, akik a legfontosabbak az üzleti életben – kollégákkal, partnerekkel, leendő üzletfelekkel.

Gyűjtsön ötleteket az alábbi karácsonyi üdvözlő szövegmintákból!

1. Kedves Partnerünk! Hamarosan ismét egy nagyon nehéz év végére érünk. Az Ön együttműködésének is köszönhetjük, hogy a sok nehézség ellenére idén tovább tudtunk fejlődni. Örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhattunk Önnel. Ezúton kívánunk Önnek és munkatársainak kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog Új Évet!

2. Kedves Barátom!J ó érzés volt, hogy ebben az évben is számíthattam együttműködésedre, mely hozzásegített ahhoz, hogy idén is előbbre tudtunk lépni egy kicsit. bBzva abban, hogy az elkövetkező évben is jól együtt tudunk dolgozni, nagyon szép, békés Karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag Új évet kívánok!

3. Az év végi Ünnepek közeledtével kívánunk békességben, örömben töltött Karácsonyi napokat és egészségben, sikerekben teljes boldog Új esztendőt!

4. Békés, boldog karácsonyi ünnepeket, az új esztendőben sok szerencsét, egészséget, személyes és munkahelyi sikereket kívánunk Önöknek.

5. Kellemes karácsonyi ünnepeket, boldog új évet, sok szerencsét, egészséget, eredményeket a munkahelyén és a magánéletbenkíván Önnek.

6. Boldog, örömteli karácsonyi ünnepeket, az új évre pedig minél több egészségben, nyugalomban, sikerekben töltött napot kívánunk Önöknek!

7. Köszönjük az egész éves együttműködést, az új évre kívánunk sok boldogságot, egészséget, személyes és munkahelyi sikereket.

8. Sikerekben gazdag új évet, kellemes ünnepeket kívánunk Önöknek megköszönve egész éves bizalmukat!

9. Köszönjük a múlt évben tanúsított bizalmukat, a sikeres folytatás reményében kívánunk Önöknek békés, boldog ünnepeket!

10. Karácsonyra nyugalmat, az új évre sikereket, boldogságot és jó egészséget kívánunk Önöknek.

11. Köszönjük az egész éves együttműködést, és ezúton is kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

12. Szeretetben gazdag ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk, Önnek és szeretteinek!

13. Szép karácsony alkalmából: békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot!

  • Ezúton kívánunk kellemes karácsonyi ünnepeketés boldog új évet!

 

Tippek saját szövegek megfogalmazásához:

 

1. Gondoljanak Önre elsőként azok az emberek, akik fontosak az üzleti életben – a vevői!

2. Ösztönözze vásárlóit azáltal, hogy különlegessé teszi számukra a hétköznapokat

3. Üzleti üdvözlőlapok születésnapra, névnapra

1. Gondoljanak Önre elsőként azok az emberek, akik fontosak az üzleti életben – a vevői!

Az üzleti kapcsolatok építése és fenntartása különösen a mostani nehéz gazdasági helyzetben folyamatos kommunikációt igényel. Közelmúltban végzett kutatások igazolják, hogy az üzleti üdvözlőlapok segítenek a vevőinkkel történő személyes kapcsolattartásban.
Tudta, hogy*
–    tízből nyolc vevő nagyra becsüli, ha üzleti üdvözlőlapot kap.
–    a vevők közel 50 %-a nagyobb valószínűsséggel köt üzletet vagy nyilatkozik elismerően egy olyan cégről,
aki üzleti üdvözlőlapot küldött neki.
–    a vevők harmada szerint az üzleti üdvözlőlapok növelik bizalmukat az adott üzlettel kapcsolatban.
*2000 fő részvételével 2009-ben végzett közvélemény kutatás eredményei alapján

A hétköznapi események és a fontosabb ünnepek mind nagyszerű alkalmat szolgáltatnak arra, hogy ajtót nyissunk az üzleti életben számunkra fontos embereknek. Ezek a személyes és jelentőségteljes érintkezések hosszú távra megerősítik a kapcsolatot vevőivel.

Mondjon köszönetet vevőinek és küldjön egy Köszönöm lapot egy vásárlás után, vagy egyszerűen fejezze ki háláját, amiért hűséges ügyfelei között tarthatja számon. Ösztönzésképpen mellékelhet a laphoz például egy 10%-os kedvezményt biztosító kupont, amely a következő vásárlás alkalmával váltható be.

Új vásárlója van? Köszöntse egy üdvözlőlappal, ami jó érzéssel tölti majd el a vevőt, amiért önt választotta.

Ünnepelje meg az eredményeket. Küldjön Gratulálok lapot, ha egy vevő mostanában nyert meg egy új üzletet, előléptették, vagy fontos esemény következett be életében, például házasságot kötött vagy gyermeke született.

Mutassa ki törődését. Küldjön Részvét lapot vagy fejezze ki törődését egy Jobbulást lappal,mikor egy partnere nehéz időszakon megy keresztül.

Köszöntse fel partnereit születésnapjuk vagy névnapjuk alkalmából. Tartsa nyilván a születésnapokat, névnapokat és küldjön egy Születésnapra vagy Névnapra szóló lapot a jeles napon.

 

2. Ösztönözze vásárlóit azáltal, hogy különlegessé teszi számukra a hétköznapokat

Közismert tény, hogy soha nem volt még ilyen sokféle módja a vevőkkel történő gyors kapcsolatfelvételnek, mint napjainkban. Mindez azt is jelenti, hogy az üzleti kapcsolatok napról napra személytelenebbekké válnak. A kapcsolatteremtés szédítő tempója a vásárlókban azt az érzést keltheti, hogy nem fontosak igazán, és kívülállók maradnak. Manapság a vásárlókkal történő jelentőségteljes kapcsolatok kiépítésé megkívánja, hogy érzelmeket bevonó marketing stratégiákat alkalmazzunk.

Az üzleti kommunikációban fontos szerepe van a személyre szóló, egyedi üdvözlőlapoknak egy e-mailekkel, telefonhívásokkal, szöveges üzenetekkel teli világában. Naponta új lehetőségek adódnak arra, hogy kifejezzük üzleti partnereink felé, hogy fontosak nekünk.

Az alábbi ötletek segítenek eldönteni, mikor és hogyan küldjön üdvözlőlapot az üzleti kapcsolatai megerősítése céljából.

1.    Gyakran fejezze ki köszönetét. Egy Köszönöm üdvözlőlappal tudatja partnereivel, hogy milyen sokat jelent önnek az együttműködés.

2.    Ne feledkezzen meg a leendő ügyfelekről. Ha új üzleti partnereket szeretnénk szerezni, először kedvező benyomást kell tenni rájuk. Egy jókor elküldött üdvözlőlap ezzel a szöveggel, átadja a kezdeményezést a címzettnek, anélkül, hogy tolakodó lenne: „Remélem, hamarosan folytatódik együttműködésünk.”

3.    Tegye a különleges eseményeket Ön is különlegessé. Mindenkinek jólesik, ha mások sem feledkeznek meg életének fontos eseményeiről. Tartsa észben Ön is egész évben a fontos napokat, mint például munkahelyi évforduló, születésnapok, névnapok, ünnepek. Vagy küldjön Gratulálok lapot egy nagyobb teljesítmény, előléptetés esetén.

4.    Tegye személyessé a lapokat aláírásával, még ha neve nyomtatottan is szerepel a lapban.

 

3. Üzleti üdvözlőlapok születésnapra, névnapra – ünnepelje a különleges alkalmat partnereivel, kollégáival

Emlékszik mikor küldött Önnek utoljára üzleti partnere üdvözlőlapot születésnapjára vagy névnapjára?

Üzletfeleinek, vevőinek küldött, személyre szóló üdvözlettel tudtukra adhatja, milyen sokat jelent az üzleti kapcsolat. Születésnapi illetve névnapi üdvözletet küldeni nem bonyolult feladat, és a végeredmény kedvező lehet az üzleti kapcsolatra nézve. A kollégáknak címzett üdvözlőlap pedig növelheti a munkahelyi lojalitást.

Az alábbi ötletek segítenek abban, hogyan tehetünk egy üdvözlőlapot kellemes meglepetéssé a címzett számára.

1.    Tegye személyessé – Van olyan kollégája, aki szereti a kutyákat? Van olyan partnere, aki imád kerékpározni? Ha jól ismeri a címzettet, válasszon olyan lapot, mely kifejezi mindezt. Minden bizonnyal értékelni fogják ezt a pluszt.

2.    Szerezze meg az adatokat – Gyűjtse össze fontosabb partnerei születésének és névnapjának dátumát. Ne feledkezzen meg vevőiről és kollégáiról sem.

3.    Készítsen egy tervet – Tegye időrendbe a dátumokat, így egyszerűen lebonyolíthatja a lapküldést. Írja be naptárába a dátumokat vagy levelezési rendszerében állítson be figyelmeztetésküldést minden egyes születésnapnál, névnapi. A legfontosabb egy lapküldés során, hogy időben történjen meg.

4.    Küldje el a lapokat – Hogy könnyű feladat legyen a lapküldés, minden hónapban vagy héten jelöljön ki egy napot, amikor összegyűjti az aktuális címeket és üdvözlőlapokat. Ne sajnálja a fáradtságot, és címezze meg kézzel a borítékot, illetve írjon egy személyes üdvözletet a lapba.

5.    Maradjon hivatalos – Bár a születésnapok személyes ünnepek, mégis Ön egy üzleti kapcsolat keretében emlékezik meg róla. A lapnak és üzenetnek is ezt kell tükröznie. Használjon megfelelő fokú formalitást – csak akkor szólítsa keresztnevén a címzettet, ha biztos benne, hogy nem okoz kellemetlenséget vele a fogadó félnek. Mindig ellenőrizze, helyesen írta-e a címzett nevét.

6.    Tegyen üzleti ajánlatot – A lapküldés során felhívhatja partnerei figyelmét különleges üzleti ajánlataira. Esetleg ha kedvezményt is biztosít, például a születésnap vagy névnap hónapjában, az üdvözlőlap egy értékes eszközzé válik, mert újból és újból visszatérő üzletfeleket hozhat.

A születésnapi és névnapi üdvözlőlapok küldése nem igényel nagy befektetést, kedves meglepetés az üzletfeleinek, és remek lehetőséget kínál, hogy az egyszeri vevőből visszatérő vevő legyen.